Tabela alergenów

Składnik

Alergeny

Mięso
Soja (jeśli używana jako wypełniacz), gluten (jeśli panierowane)
Pita/Ciasto
Gluten (pszenica), sezam (jeśli posypany)
Frytki
Gluten (jeśli panierowane), seler (jeśli przyprawione)
Ser (opcjonalnie)
Mleko (laktoza)
Marynaty (np. ogórki kiszone)
Siarczyny (w niektórych marynatach)
Warzywa

Sałata

Pomidor

Ogórek

Cebula

Kapusta czerwona/biała

Papryka

Marchewka

Brak typowych alergenów, możliwe zanieczyszczenia

Brak typowych alergenów, możliwe zanieczyszczenia

Brak typowych alergenów, możliwe alergie na solaninę

Brak typowych alergenów

Może powodować alergie u niektórych osób

Brak typowych alergenów

Może powodować reakcje u osób z alergią na warzywa psiankowate

Może powodować reakcje u osób z alergią na seler lub pyłki brzozy

Sosy

Czosnkowy

Miętowy 

Ostry 

Mieszany

Zależne od składników użytych do mieszanki

Jaja (jeśli sos jest na bazie majonezu), mleko (laktoza), czosnek

Jaja (jeśli na bazie majonezu), mleko (laktoza, jeśli na bazie jogurtu), mięta

Czosnek, papryka chili, ocet (może zawierać siarczyny), możliwe dodatki mleka

Zależne od składników użytych do mieszanki, najczęściej jaja, mleko, czosnek, cebula

 

Baner zgody na pliki cookie od Real Cookie Banner