Tabela alergenów
Składnik
Alergeny
Mięso
Soja (jeśli używana jako wypełniacz), gluten (jeśli panierowane)
Pita/Ciasto
Gluten (pszenica), sezam (jeśli posypany)
Frytki
Gluten (jeśli panierowane), seler (jeśli przyprawione)
Ser (opcjonalnie)
Mleko (laktoza)
Marynaty (np. ogórki kiszone)
Siarczyny (w niektórych marynatach)
Warzywa
Sałata
Pomidor
Ogórek
Cebula
Kapusta czerwona/biała
Papryka
Marchewka
Brak typowych alergenów, możliwe zanieczyszczenia
Brak typowych alergenów, możliwe zanieczyszczenia
Brak typowych alergenów, możliwe alergie na solaninę
Brak typowych alergenów
Może powodować alergie u niektórych osób
Brak typowych alergenów
Może powodować reakcje u osób z alergią na warzywa psiankowate
Może powodować reakcje u osób z alergią na seler lub pyłki brzozy
Sosy
Czosnkowy
Miętowy
Ostry
Mieszany
Zależne od składników użytych do mieszanki
Jaja (jeśli sos jest na bazie majonezu), mleko (laktoza), czosnek
Jaja (jeśli na bazie majonezu), mleko (laktoza, jeśli na bazie jogurtu), mięta
Czosnek, papryka chili, ocet (może zawierać siarczyny), możliwe dodatki mleka
Zależne od składników użytych do mieszanki, najczęściej jaja, mleko, czosnek, cebula